Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Zorgverzekering en zorgpremie voor 2013

Het is nog maar half augustus en hartje zomer maar voor je het weet is het eind oktober, kruipen de paddenstoelen weer uit de grond en kun je serieus na gaan denken of je jouw oude, vertrouwde zorgverzekering houdt of dat je misschien een overstap overweegt naar een andere zorgverzekeraar. Welke redenen geven de doorslag voor jou voor het switchen van zorgverzekeraar? De verzekeringsmaatschappijen zullen eind dit jaar hun nieuwe zorgpremie voor 2013 openbaar maken, hoogstwaarschijnlijk echter zal de premie opnieuw verhoogd worden. Daarnaast zullen er diverse wijzigingen komen in de dekking en premies van aanvullende verzekeringen. Zodra de zorgpremies bekend zijn later dit jaar, publiceren we die. De zorgpremie van onze ONEforONE-zorgverzekering van OHRA kun je dan vergelijken met de andere.

Begrotingsakkoord 2013, stelsel zorgverzekering

Hieronder alvast een lijstje van voorgestelde aanpassingen in het basispakket voor 2013:

  • Het eigen risico gaat omhoog naar 350 euro. Degene die een laag inkomen heeft, krijgt als compensatie extra zorgtoeslag.
  • Rollators en andere eenvoudige loophulpmiddelen gaan uit het basispakket.
  • Er komt een bijdrage van 25% bij de aanschaf van gehoortoestellen.
  • Er komt een eigen bijdrage van 7,50 per dag voor verblijfkosten in een instelling voor medisch specialistische zorg. (ziekenhuizen en zelfstandig behandelcentra).
  • De eigen bijdrage in de curatieve geestelijke gezondheidszorg (tweedelijns ggz) wordt verzacht.

De aanpassing van het basispakket is een maatregel uit het begrotingsakkoord 2013 om de overheidsfinanciën op orde te brengen. De maatregelen uit het begrotingsakkoord staan in de voorjaarsnota 2012, het financiële overzicht van het lopende begrotingsjaar.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)
Zorgverzekering en zorgpremie voor 2013, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/zorgverzekering-en-zorgpremie-voor-2013/