Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Zorgpremie voor 2013 stijgt met bijna 10 procent

Iedereen is volgend jaar bijna 10% meer kwijt aan de basisverzekering voor de ziektekosten. De zorgpremie 2013 stijgt met tenminste 100 euro per persoon. Daarbij gaat ook het eigen risico omhoog van 220 euro naar 350 euro.

Zorgpremie voor 2013 stijgt met bijna 10 procent

Dat de basisverzekering fors duurder wordt, heeft o.a. te maken met de stijging van de rekenpremie. Deze zogenaamde rekenpremie wordt vastgesteld door het ministerie en is het bedrag dat zorgverzekeraars minimaal nodig hebben om de kosten van de basisverzekering te dekken. Dat die rekenpremie zo fors stijgt heeft weer te maken met de dekking. Zo wordt de dekking van het basispakket uitgebreid omdat de geriatrische revalidatiezorg (zorg voor revaliderende ouderen met bijvoorbeeld een gebroken heup) voortaan door zorgverzekeraars wordt vergoed. Lees hier meer over de algehele inhoud van de miljoenennota van 2013.

Tot nu toe werden de kosten hiervoor betaald uit de pot van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (awbz). Het gaat al met al om een bedrag van 4 miljard euro dat, in plaats van door de overheid, nu via premiegeld moet worden opgebracht. Door op deze manier met posten te schuiven, gaat het tekort op de rijksbegroting omlaag, maar krijgen de burgers en werkgevers de rekening gepresenteerd.

Ook voor de zorgverzekeraars is dit een onaangename verrassing, omdat deze er lange tijd vanuit gingen dat ze de premie konden verlagen. Hopelijk komen er in 2013 niet nóg meer mensen in de problemen met de betalingsverplichting van hun ziektekostenverzekering zoals eerder op ONEforONE is geblogd. Lees hier alles over de veranderingen in 2013 in de zorgverzekering.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +1 (from 1 vote)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/zorgpremie-voor-2013-stijgt-met-bijna-10-procent/