Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Zorgelijke toestanden met de zorgverzekeringen

door Sandra Doosje

Steeds meer mensen hebben problemen met de betaling van hun zorgpremie

De maandelijkse zorgpremie is voor veel Nederlanders financieel niet meer op te brengen. Elke maand zijn er duizenden klanten die de premie niet meer kunnen betalen. Ondanks dat mensen met weinig inkomen in aanmerking komen voor de zorgtoeslag, komen er steeds meer en meer mensen met een forse betalingsachterstand. Zorgverzekeraar Menzis bijvoorbeeld laat weten dat er zo’n 200 betalingsregelingen per dag worden getroffen. Dit was vorig jaar rond deze tijd nog maar 100. De verwachting is dan ook dat het aantal mensen die de premies niet meer kunnen betalen in de toekomst nog verder zal stijgen.

zorgverzekering 2013

Als je de premie voor de zorgverzekering niet meer betaalt

Zorgverzekeraars gaan over het algemeen coulant om met klanten die hun premie niet meer kunnen opbrengen. Klanten die in de problemen zijn geraakt en hun zorgpremie niet meer kunnen betalen, mogen later beginnen met afbetalen en de betaling uitsmeren over een langere periode. Als de premie 6 maanden of langer niet wordt betaald, komt de verzekerde in een wanbetalingsregeling van het College voor Zorgverzekeringen (CvZ) terecht. Het CvZ kan het verschuldigde bedrag inhouden op het salaris van de klant. Als er een invorderingsprocedure wordt gestart bij de werkgever of uitkeringsinstantie moet niet alleen het uitstaande bedrag worden betaald, maar komt er ook nog een boete over dat bedrag heen. Die boete is een flink percentage van maar liefst 30% van wat al betaald moet worden.

Overstappen naar een andere zorgverzekering

Wanneer er een schuld is ontstaan bij een zorgverzekering is het niet mogelijk over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dit is wettelijk vastgesteld. Er geldt bij een eerste aanmaning een opzegverbod voor de verzekerde tot dat de betaling daadwerkelijk gedaan is.

Géén betalingsachterstand moet ook zo blijven!

Het is zeker dat de zorgpremie ook voor 2013 verder zal stijgen. Het is dus belangrijk om een juiste zorgverzekering te kiezen die zowel kwaliteit geeft als een lage premie. Denk eens na over de goede deal die ONEforONE heeft gesloten met OHRA: Sluit je een OHRA verzekering af via ons, dan bespaar je tot wel €473,- per jaar en geef je automatisch een weeskind in Tanzania óók een goede zorgverzekering voor tenminste 3 jaar! http://www.youtube.com/watch?v=6xKSsS6HXPs

De premie voor de basisdekking is er al vanaf €82,78 per maand, een bedrag waar je je voorlopig geen zorgen over hoeft te baren! De premies voor de zorgverzekering in 2013 wordt in november bekend gemaakt.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +1 (from 1 vote)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/zorgelijke-toestanden-met-de-zorgverzekeringen/