Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Win ONEforONE Waterfles: ‘Strijd’ tussen Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit losgebarsten! Vote for water: wie wint watertappunt?

Waar komt het tweede watertappunt in de stad Groningen? Wordt dat naast de fontein tegenover de Van OlstToren op het ZernikeComplex, of naast de UB in de Broerstraat? Het woord is aan de studenten: zij bepalen waar het tappunt gerealiseerd wordt. Via Facebook barst de strijd los om de meest populaire locatie. Vanaf vandaag, maandag 7 mei, tot en met vrijdag 25 mei kunnen zij hun voorkeur kenbaar maken. Het tappunt met de meeste stemmen wint: daar plaatst Waterbedrijf Groningen begin juni een watertappunt.

Er wordt veel ‘rivaliteit’ verwacht tussen de beide locaties. Per locatie gaan ambassadeurs hun best doen hun tappunt onder de aandacht te brengen. Met een mobiel tappunt wordt alvast een voorproefje gegeven hoe het zou zijn om dagelijks vers water te kunnen tappen in een hervulbaar waterflesje. Lekker, makkelijk en ook nog eens goedkoop. De mobiele tappunten zijn op dinsdag 15 en 22 mei te vinden bij de UB in de Broerstraat en op dinsdag 8 en donderdag 24 mei naast de fontein bij de Van OlstToren op het ZernikeComplex.

Kans op hippe waterfles

Daarbij maken de studenten ook nog kans op een duurzame, hervulbare waterfles. Op de dagen dat er een mobiel tappunt staat ontvangen de eerste 100 studenten tegen inlevering van hun stem op hun favoriete locatie én hun oude plastic wegwerpflesje gratis een hippe fles van de Dopper, KRNWTR, Join the Pipe of One for One.

Laat je niet flessen…

Waterbedrijf Groningen wil met de campagne jongeren bewust(er) maken dat het slimmer is om water uit de kraan te drinken in plaats van gebotteld water te kopen. Slimmer voor je portemonnee en vooral: beter voor het milieu. Kraanwater is bijvoorbeeld 30-1300 keer beter voor het milieu dan flessenwater of andere dranken uit de fles. En kwalitatief net zo goed of beter. We voeren deze campagne dan ook om kraanwater als duurzame dorstlesser goed op de kaart te willen zetten. Omdat we anderen willen verleiden duurzaam te doen, net als wijzelf. De boodschap luidt daarom ook: Laat je niet flessen, drink wotter uut Grunn! In de komende maanden worden offline activiteiten, zoals de wedstrijd om het watertappunt en diverse acties waarbij jongeren hervulbare flesjes kunnen winnen, ondersteund met acties via Facebook.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)
Win ONEforONE Waterfles: ‘Strijd’ tussen Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit losgebarsten! Vote for water: wie wint watertappunt? , 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/win-oneforone-waterfles-%e2%80%98strijd%e2%80%99-tussen-hanzehogeschool-en-rijksuniversiteit-losgebarsten-vote-for-water-wie-wint-watertappunt/