Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wereld Water Dag 2012 – 22 maart 2012

Over twee dagen is het Wereldwaterdag 2012. Het thema is dit jaar “water and food security”, met als motto: de wereld heeft dorst omdat wij honger hebben.

Een uitstekende kans om eens stil te staan bij hoeveel water wij met z’n allen verbruiken. Want waar er nog steeds miljoenen mensen zonder schoon drinkwater moeten leven, waar er nog elke dag duizenden kinderen overlijden aan ziektes die voorkomen hadden kunnen worden met schoon drinkwater, gebruiken wij zo 75 liter water om één glas bier te produceren.

Het kost 200 liter water om één glas melk te produceren – en maar liefst 7000 liter voor één rundersteak.

De komende week zullen wij op de facebookpagina van ONEforONE meerdere keren verwijzen naar feiten als de bovenstaande. Een mooie gelegenheid om te bedenken wat je precies eet – misschien kun je door je eetgewoontes een beetje aan te passen duizenden liters water per jaar besparen. Bijvoorbeeld door af en toe geen vlees te eten, of te zorgen dat je geen eten weggooit – 30% van het wereldwijd geproduceerde eten wordt nooit opgegeten, wat dus ook een enorme hoeveelheid water betekent!

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +1 (from 1 vote)
Wereld Water Dag 2012 - 22 maart 2012, 10.0 out of 10 based on 1 rating

13 reacties op Wereld Water Dag 2012 – 22 maart 2012

  1. Tatya zegt:

    Van jouw weblog wordt ik hleamael vrolijk! Wat een leuke vensterbank heb je gecreerd!!Echt, daar krijg je nog meer zin in de zomer van!Nog even geduld, en ..het voorjaar kan ook mooi zijn.Vandaag zag ik al enkele krokusjes!Fijne zondag,Liefs Onzeweg

  2. Pooja zegt:

    Ik zag al wat verschijnen op innrteet, ik vind het nu al fan-tas-tisch! Je baby series zijn altijd zo leuk, ik kan niet wachten! Volgens mij is het papier wat er bij zit ook om te smullen!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/wereld-water-dag-2012-22-maart-2012/