Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Waarom is zonne-energie in ontwikkelingslanden belangrijk?

Als je via ONEforONE overstapt op groene energie zorg je ervoor dat een gezin in Afrika gebruik kan maken van zonne-energie. En dat is hard nodig! Lees in dit blog waarom!

Met de bijdrage van ONEforONE heeft onze partner ToughStuff een speciaal zonne-energie pakket ontwikkeld. Dit pakket bestaat uit een zonnepaneel, LED lamp, oplaadbare batterijen, radioaansluiting en een kabel voor het opladen van een mobiele telefoon. Hierdoor krijgen mensen in Afrika een kans om hun levensomstandigheden te verbeteren. Het pakket dat ONEforONE samen met Toughstuff mogelijk maakt, zorgt voor een betere gezondheid, onderwijs, productiviteit, veiligheid en milieu voor de allerarmste in de wereld.

In ontwikkelingslanden wordt vooral gebruikt gemaakt van lampen die op basis van kerosine werken. Deze kerosine vlammen branden binnen in huis en stoten giftige stoffen uit, die voor ademhalingsproblemen kunnen zorgen en ze kunnen ook tuberculose veroorzaken. Als men LED lampen kan gebruiken in plaats van de kerosine lampen, zal de gezondheid van de bevolking verbeteren, vooral die van vrouwen en kinderen, want zij brengen de meeste tijd binnen in huis door. In tegenstelling tot kerosine lampen voorzien LED lampen de mensen van veel sterker, directer en consistenter licht. Hierdoor wordt de ooginspanning voor het lezen in de avond verminderd.

Doordat de LED lampen voor goed licht in de avond zorgen, helpt dit kinderen ook bij hun onderwijs. Met goed sterk licht kunnen kinderen ‘s avonds twee tot drie uur langer studeren.

De lampen geven elke dag twee tot drie uur meer licht aan de mensen, dus dit levert ook twee tot drie uur meer productiviteit op. De mensen komen op deze manier ook in de mogelijkheid om hun mobiele telefoons op te laden, wat zorgt voor een verbeterde connectiviteit die zij nodig hebben om zaken te doen.

Het zonnepakket zorgt voor veiligheid, onder andere voor de veiligheid binnenshuis. De LED lamp voorkomt dat er geen kerosine lamp met vlammen binnenshuis aan hoeft te blijven. Kerosine lampen moeten vaak ‘s nachts blijven branden en veroorzaken heel veel huisbranden, die zich heel snel door een heel dorp kunnen verspreiden.

Niet alleen wordt de veiligheid binnenshuis door het pakket verbeterd. De LED lampen kunnen ook gebruikt worden als zaklamp. Deze zorgen voor extra veiligheid voor vrouwen en anderen die ‘s nachts moeten reizen in het donker. In rampgebieden hebben de lampen ervoor gezorgd dat de mensen in noodkampen zich veiliger voelen.

Het zonne-energie pakket zorgt voor een betere gezondheid, verbeterde kans op onderwijs, productiviteit en veiligheid voor de allerarmste in de wereld. Uiteindelijk is zonne-energie natuurlijk ook veel beter voor het milieu dan kerosine lampen en bespaart het de armen in ontwikkelingslanden ook geld door minder of geen gebruik te maken van batterijen en kerosine!

Dit pakket wordt werkelijkheid voor de armste in de wereld als jij overstapt op groene energie van ONEforONE. Stap dus snel over op groene energie van ONEforONE en help een hele familie in Afrika aan zonne-energie!

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/waarom-is-zonne-energie-in-ontwikkelingslanden-belangrijk/