Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Zorgverzekeringen in Afrika

Sluit een verzekering af en help zo weeskinderen in Tanzania aan een zorgverzekering. Zo zorg je ervoor dat zij ook een goede medische behandeling krijgen als ze ziek zijn. Dat doen we met een microverzekering. Een aanpak die steeds meer succes boekt.

Microverzekeringen in ontwikkelingslanden

Microverzekeringen zijn kleine verzekeringen in ontwikkelingslanden. Deze worden uitgekeerd bij grote tegenvallers zoals ziekte, overlijden en misoogsten. Voorheen moest daarvoor bijvoorbeeld een koe verkocht worden. Zonder koe geen inkomen. En de ellende werd erger en erger. Een microverzekering voorkomt dat. Bij financiële tegenvallers kunnen hele families toch overleven. Daarom zijn microverzekeringen ook hard op weg om net zo’n groot succes te worden als microkredieten.

Samenwerking met MicroEnsure

Voor de zorgverzekeringen voor weeskinderen in Tanzania werkt ONEforONE samen met MicroEnsure. MicroEnsure is een wereldwijde leider op het gebied van microverzekeringen voor de allerarmsten. Samen met lokale partners in Afrika en Azië ontwikkelt MicroEnsure diverse verzekeringen voor onder andere zorg, uitvaart, misoogst en wonen. De Bill and Melinda Gates Foundation ondersteunt de snelle groei van MicroEnsure met een beurs van ruim 24 miljoen dollar.

Hoe werkt de ONEforONE zorgverzekering?

Een zorgverzekering van MicroEnsure kost 10 dollar per weeskind per jaar in Tanzania. Met deze verzekering dekken we de kosten van de vijf meest voorkomende ziektes: longontsteking, malaria, griep, kraamzorg en diarree.

YouTube voorvertoningsafbeelding
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +2 (from 2 votes)
Zorgverzekeringen in Afrika, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Comments are closed.

© ONEforONE

url: 2 site: