Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Rijksuniversiteit wint watertappunt!

‘Na een close nek-aan-nekrace winnaar bekend’

Na een spannende nek-aan-nek race is zojuist bekend geworden dat de RUG winnaar is van de strijd om het watertappunt. Het aantal stemmen liep lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk heeft de RUG met 562 stemmen gewonnen tegen 542 van de Hanze. Van 7 tot 25 mei streden beiden partijen om het watertappunt. Het tappunt zal eind juni door Waterbedrijf Groningen naast de Universiteitsbibliotheek in de Broerstraat geplaatst worden. Vanaf dat moment kunnen studenten en voorbijgangers het hele jaar door een lekker fris watertje tappen bij de watertap.

Spannende nek-aan-nekrace

De afgelopen maand stond Waterbedrijf Groningen verschillende dagen met het watertappunt bij de Universiteitsbibliotheek en het Zernikecomplex om stemmen te verzamelen. 500 duurzame flesjes werden uitgedeeld inruil voor een stem via www.facebook.com/wotteruutgrunn. Het was een spannende nek-aan-nekrace waarin de Hanze en de RUG hun voorsprong om de beurten afwisselende met telkens een paar stemmen verschil.

Laat je niet flessen…..

Met het plaatsen van het watertappunt nodigt Waterbedrijf Groningen voorbijgangers uit om kraanwater te tappen in plaats van gebotteld water te kopen. Dit is slimmer voor je portemonnee en vooral: beter voor het milieu. Kraanwater is bijvoorbeeld 30-1300 keer beter voor het milieu dan flessenwater of andere dranken uit de fles. En kwalitatief net zo goed of beter. We organiseren een wedstrijd als die van het watertappunt dan ook om kraanwater als duurzame dorstlesser goed op de kaart te willen zetten. Omdat we anderen willen verleiden duurzaam te doen, net als wijzelf. De boodschap luidt daarom ook: Laat je niet flessen, drink wotter uut Grunn!

Facebookcampagne

De wedstrijd om het watertappunt is een onderdeel van de Facebookcampagne die Waterbedrijf Groningen heeft opgezet voor de doelgroep 18-28 jaar. Tot en met eind augustus zijn er verschillende online acties via www.facebook.com/wotteruutgrunn waarmee duurzame flesjes van One for One, de Dopper, KRNWTR en Join the Pipe te winnen zijn.

—————————————————————————————-

Watertappunt

Het watertappunt dat door Waterbedrijf Groningen geplaatst wordt is ontwikkeld door Jointhepipe.org. Jointhepipe.org is een non-profit organisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van het drinkwater in de wereld. Met de verkoop van onder meer duurzame waterflessen en met donaties voor watertappunten financiert de organisatie drinkwater- en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden. Dankzij het watertappunt in Groningen wordt een bijdrage geleverd aan stichting Basic Water Needs, die betaalbare waterfilters voor de allerarmsten produceert. Een organisatie die ook door Waterbedrijf Groningen wordt ondersteund.

Hanzehogeschool Groningen

De Hanzehogeschool Groningen is de oudste multisectorale hogeschool van Nederland. In 2013 viert zij haar 215-jarig bestaan. Met vestigingen in Groningen, Assen, Leeuwarden en Amsterdam telt de hogeschool bijna 26.000 studenten en 2.700 personeelsleden. Wij vinden dat duurzaamheid niet alleen in de bedrijfsvoering thuishoort, maar dat het een onderdeel van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid is dat dit onderwerp ook in iedere opleiding behandeld wordt.

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen is een mondiaal georiënteerde research universiteit, geworteld in Groningen, City of Talent. Bevindt zich op invloedrijke ranglijsten rond de top-100. Is geliefd bij studenten (27.000) en medewerkers (5500) uit binnen- en buitenland. Zij worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen; talent krijgt de ruimte, kwaliteit staat centraal. De universiteit werkt actief samen met maatschappelijke partners en profileert zich op de thema’s Healthy Ageing, Energy en Sustainable Society. Voor een baanbrekend duurzaam idee looft de universiteit de Green Mind Award uit.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +1 (from 1 vote)
Rijksuniversiteit wint watertappunt!, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/rijksuniversiteit-wint-watertappunt/