Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Recyclede frisdrank flessen en zonne-energie brighten up their lives!

In bepaalde armoedige delen van de wereld zijn de huizen heel dicht op elkaar gebouwd. Hierdoor komt er bijna geen licht in de huizen, zelfs niet overdag. Men kan niet zien waar spullen liggen, ze vallen over spullen en moeten hierdoor voornamelijk buiten leven. Sommige mensen brengen hun dag zelfs vooral slapend door, omdat ze verder niks in het donker kunnen doen. Een gat in het dak kunnen ze niet zomaar maken, omdat de hut dan niet meer waterdicht is.

Isang Litrong Liwanag (A Liter of Light), een duurzaam licht project, heeft verschillende armoedige gemeenschappen wereldwijd aan eco-vriendelijk licht geholpen. Door ontwerp en ontwikkelings activiteiten van studenten aan de Massachusetts Institute of Technology is de Solar Bottle Bulb ontstaan.

Het systeem werkt als volgt: Er wordt een gat gemaakt in een metalen dakpan. In het gat wordt een oude plastic frisdrank fles geplaatst en bevestigd. De plastic fles wordt gevuld met gefilterd water en daar wordt wat chloor aan toegevoegd. De metalen dakpan inclusief fles worden in het dak geplaatst en bevestigd met wat schroeven en lijm. Doordat een deel van de fles buiten hangt en een deel in het huis, geeft het bijna evenveel licht als een gloeilamp! Dit systeem brightens up their lives, letterlijk en figuurlijk!

Isang Litron LIwanang en ONEforONE zorgen er beide voor dat de armste in de wereld weer licht in hun leven krijgen. Door over te stappen op groene energie van ONEforONE, kan jij er ook voor zorgen dat een hele familie in Afrika weer licht in hun leven krijgt!

Beijk het filmpje hieronder over Isang Litrong Liwanag!

YouTube voorvertoningsafbeelding
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/recyclede-frisdrank-flessen-en-zonne-energie-brighten-up-their-lives/