Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Profnews: ONEforONE past nieuwe vorm van ontwikkelingshulp toe

ONEforONE past een nieuwe vorm van ontwikkelingshulp toe in Nederland. Zodra een consument een product van ONEforONE koopt, krijgt iemand in een ontwikkelingsland een soortgelijk product. Bij de aanschaf van een flesje water wordt bijvoorbeeld een kind in Afrika voorzien van drinkwater.

Wouter Durville, oprichter van ONEforONE, was werkzaam als manager bij Heineken en bij consultancybureau Bain & Company. Na een reis door Azië besloot hij dat hij werk wil doen waar hij trots op is. In de Verenigde Staten wordt het `buy one, give one` principe al langer toegepast. ONEforONE richt zich op de basale levensbehoeften zoals drinkwater en energie. De onlineverkoop van waterflesjes financiert de bouw van waterputten door PumpAid, en consumenten die via ONEforONE overstappen naar energieleverancier Greenchoice bekostigen daarmee de zonnepanelen die ToughStuff monteert. Durville eist van PumpAid en ToughStuff dat ze minstens elk kwartaal rapporteren over de voortgang van de bouw.

Het kabinet-Rutte gaat 900 miljoen euro besparen op ontwikkelingshulp. Durville tracht low budget te werken. Hij werkt met stagiairs en freelancers en maakt alleen reclame via Facebook.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/profnews-oneforone-past-nieuwe-vorm-van-ontwikkelingshulp-toe/