Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Persbericht: Grote verontwaardiging op Facebook over afval op Scheveningse strand

Tienduizenden mensen reageren op foto van vuilnis op het strand

Een foto van het Scheveningse strand dat na een drukke dag een vuilnisbelt is geworden heeft tot grote verontwaardiging geleid onder Nederlanders op Facebook. Vele duizenden mensen hebben de foto gedeeld en meer dan 37.000 mensen steunen inmiddels de oproep om het strand schoon achter te laten.

De foto werd afgelopen donderdag door de sociale onderneming ONEforONE geplaatst op haar Facebook pagina. Bij de foto staat een quote van de fotograaf, Stefan van der Kamp: ”Meeuwen pikten de verpakkingen mee en lieten ze vallen in de zee. Al die goederen zijn toch ook meegesleept naar het strand? Hoeveel moeite is het dan om de lege verpakking mee terug naar huis te nemen? Leave nothing but footprints!”.

Aan de oproep van ONEforONE om de foto te ‘liken’ als mensen van der Kamp’s mening delen hebben dit weekend al tienduizenden mensen gehoor gegeven. Naast duizenden woedende reacties worden er ook veel potentiële oplossingen aangedragen. Zo wordt gesuggereerd om meer prullenbakken te plaatsen op de Nederlandse stranden of om deze juist helemaal te verwijderen, om hogere straffen in te voeren voor vervuilers en om deze vaker op hun foute gedrag aan te spreken.

ONEforONE plaatste de foto in het kader van haar strijd tegen plastic. Met haar roestvrijstalen waterfles biedt ONEforONE een duurzaam alternatief voor plastic flesjes. En per verkochte fles wordt een leven lang schoon drinkwater gesponsord voor iemand in Malawi.

———————————————————–
Note voor redactie
De betreffende foto van het strand (zie bijgevoegd) mag rechtenvrij worden gepubliceerd onder vermelding van “Copyright ONEforONE / Stefan van der Kamp”. Vanaf 21u00 vandaag is de foto op verzoek beschikbaar in hoge resolutie.

Over ONEforONE

ONEforONE verkoopt zorgverzekeringen, groene energie en duurzame waterflessen op basis van het ‘buy-one-give-one’-principe. Als je een product van ONEforONE koopt, help je iemand in een Afrika aan eenzelfde soort product. Daar kun je een enorm verschil mee maken. ONEforONE werkt samen met gerenommeerde organisaties als OHRAGreenchoicePumpAid en ToughStuff.

Voor aanvullende informatie en interviews kunt u contact opnemen met:


ONEforONE
Wouter Durville – Oprichter
Vijzelstraat 72, unit 4.10
1017HL Amsterdam
T: 06 50 25 17 80
E: wouter@oneforone.nl
W: www.ONEforONE.nlwww.twitter.com/ONEforONEnlwww.facebook.com/ONEforONEnl

Fotografie

Stefan van der Kamp
T: 06 410 577 59
E: Stefan@stefanvanderkamp.nl
W: http://www.stefanvanderkamp.nl/

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)
Persbericht: Grote verontwaardiging op Facebook over afval op Scheveningse strand , 10.0 out of 10 based on 1 rating

1 reactie op Persbericht: Grote verontwaardiging op Facebook over afval op Scheveningse strand

  1. Pingback: App en Beach Clean Up tegen troep op het strand

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/persbericht-grote-verontwaardiging-op-facebook-over-afval-op-scheveningse-strand/