Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

ONEforONE; meer dan alleen waterflessen en groene energie

Het logo van ONEforONE schittert op de voetbalshirts van studenten voetbalteam Equites (University College). Oprichter ONEforONE, Wouter Durville, studeerde aan University College waarna hij een carrière startte bij Bain&Company en later Heineken. Na enkele jaren besloot hij voor zichzelf te beginnen en lanceerde hij eind 2010 ONEforONE. Een veel bekendere voetbalclub welke ook een logo van een non-profit organisatie op zijn voetbalshirts draagt, is het zeer  succesvolle FC Barcelona.

Sinds de oprichting van de voetbalclub FC Barcelona in 1899 heeft de club nog nooit een logo van een van zijn sponsoren op de voetbalshirts gehad, met uitzondering van de de producent van de shirt (1998 – heden: Nike). In 2006 besloot de club voor vijf jaar een samenwerking met UNICEF aan te gaan, sindsdien is het logo van UNICEF als enige partner zichtbaar op de voorkant van de shirt. De voetbalclub doneert jaarlijks 1.5 miljoen aan UNICEF via de FC Barcelona Foundation.

In 2011-2012 loopt het non-profit sponsorprogramma met UNICEF af en heeft de club aangegeven het logo van UNICEF naar de achterkant van het shirt te verplaatsen. Op de voorkant komt i.p.v. het UNICEF logo het logo van de Qatar Foundation. Deze organisatie stimuleert educatie en onderzoek in het Midden-Oosten. FC Barcelona zegt over de partnership met UNICEF: “The next phase of the partnership that is still under discussion aims at utilising the social assets of the club in support of a global movement for education and sport that will deliver tangible results for children”. De vijfjarige overeenkomst met de Qatar Foundation levert de voetbalclub 30 miljoen euro per seizoen op.

Wij zijn benieuwd wat jullie van dergelijke sponsorprogramma’s vinden!

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/oneforone-meer-dan-alleen-waterflessen-en-groene-energie/