Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Ommelander Courant: Lopster Kinderen Krijgen Duurzame Drinkfles

LOPPERSUM – Alle leerlingen van de groepen één en twee van de bassisscholen in de gemeente Loppersum hebben gisteren op de Dag van de Duurzaamheid een duurzame ONEforONE-drinkfles ontvangen. De schooljeugd kan ze makkelijk drinken mee naar school nemen. Daarmee besparen ze een hoop afval van pakjes en flesjes. Bovendien staat elke duurzame fles garant voor een levenlang schoon drinkwater voor iemand in Afrika.

Ommelander Courant, Lopster Kinderen Krijgen Duurzame Drinkfles, Oktober 2012

Wethouder Pier Prins deelde de eerste flesjes uit aan de kinderen van obs Prinses Beatrix, de school die vorig jaar met dit idee de prijs Duurzaamste Idee van Loppersum in de categorie jeugd heeft gewonnen. Pier Prins: “Hiermee realiseren we het winnende idee van vorig jaar. We hopen dat de ouders meewerken om de drinkfles te gebruiken. Daarmee wordt Loppersum weer een stukje duurzamer”, stelde de wethouder. Zijn collega’s Jan Stoel en Olga Hartman en leden van het Platform Duurzaam Loppersum reikten de duurzame flesjes op andere in de gemeente uit.

De kinderen van groep 7 en 8 van obs Prinses Beatrix uit Loppersum kwamer er achter dat veel kinderen pakjes drinken meenemen naar school. Dat is gemakktelijk, maar brengt veel afval met zich mee. Daarom stelden zij vorige jaar voor om alle kinderen die in groep 1 op school komen een duurzame schoolbeker te geven. Met dit initiatief wordt in de gemeente Loppersum vanaf nu een afvalstroom van 50.000 drinkpakjes per jaar voorkomen.

Door ONEforONE-drinkflesjes uit te delen, reageert het college ondermeer op de suggestie van de gemeenteraad dit voorjaar om bij te dragen aan het Millenniumdoel dat meer mensen school drinkwater hebben. In 2000 hebben 189 landen met elkaar afgesproken dat voor 2015 belangrijke wereldproblemen worden aangepakt. Dat noemt men de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties. Andere doel zijn bijvoorbeeld dat alle kinderen naar school kunnen, malaria en aids teruggedrongen worden en de helft minder mensen van een dollar per dag hoeven te leven.

Het thema Duurzaam staat regelmatig op de gemeentelijke agenda in Loppersum. Het gaan dan onder meer om de warme-truien-dag, zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen, een oplaadpunt voor elektrische auto’s, duurzaam bodemgebruik, de Nacht van de Nacht, de Boomfeestdag en interne milieuzorg bij de gemeente. Het Milieubeleidsplan geeft richting aan de thema’s milieu en duurzaamheid. Sinds vorig jaar bestaat het Platform Duurzaam Loppersum, een groep inwoners en ondernemers die diverse initiatieven nemen en stimuleren over duurzaamheid. Met deze duurzaamheidactiviteiten wil de gemeente bijdragen aan verdere bewustwording op het gebied van natuur en milieu.

Lees met over de ONEforONE Waterflesjes als relatiegeschenk >>

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ommelander Courant: Lopster Kinderen Krijgen Duurzame Drinkfles, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/ommelander-courant-lopster-kinderen-krijgen-duurzame-drinkfles/