Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Noorderkrant: Duurzame Drinkfles Voor Scholieren Basisscholen Loppersum

LOPPERSUM – Op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober, hebben alle leerlingen van de groepen 1 en 2 van de basisscholen in de gemeente Loppersum een duurzame ONEforONE drinkfles ontvangen.

Noorderkrant, Duurzame drinkfles voor scholieren basisscholen Loppersum, Oktober 2012

Vanaf vandaag kunnen zij hierin dagelijks drinken meenemen naar school. Daarmee wordt een hoop afval van pakjes en flesjes bespaard. Bovendien staat elke duurzame fles garant voor een levenlang schoon drinkwater voor iemand in Afrika.

Wethouder Pier Prins van milieu reikte de eerste flesjes uit aan de kinderen van OBS Prinses Beatrix, de school die vorig jaar met dit idee de prijs Duurzaamste Idee van Loppersum categorie Jeugd heeft gewonnen.

Pier Prins: “Hiermee realiseren we het winnende idee van vorig jaar. We hopen dat de ouders meewerken om de drinkfles te gebruiken. Daarmee wordt Loppersum weer een stukje duurzamer”.

De wethouders Jan Stoel en Olga Hartman en leden van het Platform Duurzaam Loppersum reikten de duurzame flesjes op andere scholen in de gemeente uit.

De kinderen van groep 7 en 8 van de openbare basisschool Prinses Beatrix uit Loppersum kwamen er achter dat veel kinderen pakjes drinken meenemen naar school. Dat is gemakkelijk, maar brengt veel afval met zich mee.

Daarom stelden zij vorig jaar voor om alle kinderen die in groep 1 op school komen een duurzame schoolbeker te geven. Met dit initiatief kunnen we vanaf nu ongeveer 50.000 drinkpakjes afval per jaar besparen in de gemeente Loppersum.

Millenniumdoelen 2015

Door ONEforONE drinkflesjes uit te reiken reageert het college ondermeer op de suggestie van de gemeenteraad dit voorjaar om bij te dragen aan het Millenniumdoel dat meer mensen schoon drinkwater hebben.

In 2000 hebben 189 landen met elkaar afgesproken dat voor 2015 belangrijke wereldproblemen worden aangepakt. Dat noemen we de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties. Andere Millenniumdoelen zijn bijvoorbeeld dat alle kinderen naar school kunnen, malaria en aids teruggedrongen worden en de helft minder mensen van een dollar per dag hoeven te leven.

Duurzaam Loppersum

Het thema Duurzaam staat regelmatig op de gemeentelijke agenda, zoals bijvoorbeeld de warme-truien-dag, zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen, oplaadpunt voor elektrische auto’s, duurzaam bodemgebruik, de nacht van de nacht, de boomfeestdag en interne milieuzorg bij de gemeente.

Het Milieubeleidsplan 2012–2015 geeft richting aan de thema’s milieu en duurzaamheid. Sinds vorig jaar bestaat het Platform Duurzaam Loppersum, een groep inwoners en ondernemers die diverse initiatieven nemen en stimuleren over duurzaamheid.

Met deze duurzaamheidactiviteiten wil de gemeente bijdragen aan verdere bewustwording op het gebied van natuur en milieu.

Lees meer over de ONEforONE Waterfles als relatiegeschenk >>

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +1 (from 1 vote)
Noorderkrant: Duurzame Drinkfles Voor Scholieren Basisscholen Loppersum, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/noorderkrant-duurzame-drinkfles-voor-scholieren-basisscholen-loppersum/