Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

JongOS: Borrel met uitzicht!

29 Maart jongstleden heeft JongOS een borrel gehouden in het pand van ONEforONE. Hieronder een verslag:

Kwaartaalborrel 29 maart 2012

Voor de eerste kwartaalborrel van 2012 was de bovenste verdieping van het oude ABN Amro gebouw aan de Vijzelgracht de perfecte plek. Niet alleen het uitzicht, maar ook de opkomst en het enthousiasme waarmee iedereen met elkaar in gesprek ging was top!

ONEforONE oprichter Wouter Durville, gevestigd in dit sfeervolle verzamelpand aan de Vijzelgracht, ging van start met zijn inspirerend verhaal. Wouter koos tijdens de hoogtijdagen van zijn carrière bij Heineken ervoor om zijn eigen organisatie op te zetten. ONEforONE staat voor rechtstreekse hulp (jij een, zij een) waarbij het aangaan van partnerschappen een belangrijk onderdeel van de werkwijze is. Dat Wouter hier goed in is heeft hij bewezen door de ‘Partnershipverkiezing 2011’ te winnen. Met OHRA is hij erin geslaagd om een zorgverzekering op te zetten waarbij je als Nederlandse consument een bijdrage levert een betaalbare zorgverzekeringen in ontwikkelingslanden [bereken hier je zorgpremie].

Na de kennismaking met Wouter gaf Marianne de aftrap om de visie van JongOS uit de doeken te doen. Als kennisnetwerk wil JongOS bijdragen aan vernieuwing en innovatie van de sector. Dit doet JongOS door te streven naar een samenleving waarbij bedrijven geen apart MVO- beleid voeren, de overheid zorgt dat het beleid ‘IS’ proof is en ontwikkelingsorganisaties en betaalde makelaarsfunctie op zich nemen. Het gaat hier om een visie die we vanuit de stuurgroep met de leden van JongOS verder willen uitdiepen en aanscherpen.

Opvallend was dat veel van de aanwezigen een belangrijke rol voor JongOS zien weg gelegd, om een nieuw geluid te laten horen (opiniërend). Een van de andere ideeën was om elk jaar een ‘JongOS benchmark’ te ontwikkelen om te laten zien welke organisaties vernieuwend bezig zijn. Ook werd er geopperd om een survey te houden onder alle leden om de visie te pijlen en om meer aansluiting te zoeken bij momenten als Rio+20.

JongOS faciliteert initiatieven en biedt de ruimte aan mensen met ideeën binnen het netwerk.

Dat dit al gebeurd werd bevestigd door drie mini presentaties van actiegroepen uit het ACall2Action jaar 2011. Deze initiatieven staan nog steeds overeind en geven op geheel eigen wijze invulling aan het innoveren van international samenwerking.

Hopelijk stimuleert dit andere leden om ook hun eigen projecten op te zetten, net als de actiegroepen, of Wouter. In elk geval gaf het genoeg aanleiding om elkaar te ontmoeten, oude bekenden tegen te komen, of gewoon een biertje te drinken op het terras, met een van de mooiste uitzichten over Amsterdam.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/jongos-borrel-met-uitzicht/