Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

In 2012: Groen op wintersport!

Als je op wintersportvakantie gaat wil je natuurlijk zo veel mogelijk sneeuw op de pistes zien. Desondanks is het ook mogelijk om op het milieu te letten voor en tijdens je vakantie, zodat je er toch een groene vakantie van maakt! Met de volgende tips kun jij namelijk milieubewust op wintersport gaan!

Groener Reizen

Het grootste effect op de natuur en het milieu heeft je reis naar het skigebied zelf. Zo is vervoer met de auto een stuk minder groen dan als je met de trein gaat! Als je toch beslist om met de auto te gaan, rijd dan zuinig en prop de auto niet zo vol mogelijk, dit kost extra milieuvervuilende in plaats van groene energie. Neem je bijvoorbeeld een skibox mee? Wees ervan bewust dat dit het brandstofverbruik al met 10 tot 20 procent kan verhogen!

Geen Plastic Afval

Er wordt vaak veel plastic afval weggegooit op of naast de piste. Dit is erg schadelijk voor de natuur! In plaats van milieuvervuilende plastic flessen met water of ander drank mee te nemen op de piste, kun je beter kiezen voor een duurzame drinkfles. Een duurzame drinkfles kun je namelijk hervullen met schoon drinkwater wanneer je wilt, en heeft geen langdurig schadelijk effect op de natuur of je gezondheid.

Skigebied

Het gebied dat je voor je skivakantie kiest kan ook op een groene manier! Wil je op een groene skivakantie? Dan kun je het beste kiezen voor een kleiner skidorp en vermijd dan liever de drukbezochten bestemmingen. Het voordeel hiervan is dat de natuur en het milieu minder schade hebben. De schade wordt namelijk verdeeld over een groter gebied, en zo heeft de natuur een grotere kans op herstel van (permanente) schade. Ook kun je ervoor kiezen om op de pistes te blijven skiƫn, in plaats van off-piste. Zo help je de natuur door ervoor te zorgen dat je geen extra graslagen onder het sneeuw beschadigt op delen waar minder wordt geskied.

TIP: sluit een OHRA zorgverzekering af met een hoge collectiviteitskorting, zodat je goed verzekerd op reis gaat!

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/in-2012-groen-op-wintersport/