Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Jij een huis = zij een huis

Huis voor een Huis is een project van ING waarbij je zelf een huis koopt, en daarmee iemand in India of Bangladesh aan een huis helpt.

Als je bij een nieuwe of bestaande ING hypotheek eenmalig €300,- doneert, wordt dit bedrag verdubbeld door ING. Daardoor kan een gezin in een ontwikkelingsland een huis kopen. Net als jij.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Hoe werkt het?

Via Stichting Wereldfoundation komt jouw donatie als een microfinanciering terecht bij een gezin dat daar een huis van kan bouwen. De stichting werkt nauw samen met internationale en lokale hulporganisaties en overheden, waardoor de kosten laag blijven en de donaties volledig ten goede komen aan de projecten.

Voorbeeld Goutam Karmokar

Goutam Karmokar woont met zijn vrouw en zoon in Magura, in het zuidwesten van Bangladesh. Dankzij microfinancieringen heeft hij veel kunnen investeren in zijn eigen zaak, een metaalwinkel, en een goed huis kunnen bouwen.

“Ik zou graag willen dat er meer huizen komen voor mensen zoals wij, waardoor we gelukkig en in vrede kunnen leven,” zegt Goutam.

Ook een mooi ONEforONE initiatief gespot? Stuur ons even een berichtje!

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


1 reactie op Jij een huis = zij een huis

  1. Pingback: Tweets die vermelden Jij een huis = zij een huis | ONEforONE -- Topsy.com

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/huisvooreenhuis/