Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Hoe werkt dat? – MicroEnsure

Deel 1 in een driedelige serie over de partners van ONEforONE. Want dat we met onze producten mensen in ontwikkelingslanden helpen, dat weten we. Maar hoe doen we dat dan precies?

MicroEnsure & OHRA
Voor elke OHRA zorgverzekering die via ONEforONE wordt afgesloten, help je een weeskind in Tanzania ook aan een goede zorgverzekering. Dat doen we door een directe samenwerking met MicroEnsure, die microverzekeringen aanbiedt in ontwikkelingslanden.

Microverzekeringen?
Microverzekeringen zijn kleine verzekeringen die ervoor zorgen dat de armste mensen mogelijke tegenslagen op kunnen vangen. Bij een financiële tegenslag is het zonder verzekering voor de armste mensen in ontwikkelingslanden zo, dat ze hun bezit moeten verkopen om de kosten te kunnen dekken. Bezit dat vaak inkomsten genereert, zoals bijvoorbeeld vee, wordt verkocht, waarna de inkomsten dus verdwijnen en een vicieuze cirkel ontstaat en de armoede nog groter wordt.
Met een microverzekering voor ziektekosten wordt dat risico weggenomen.

MicroEnsure
MicroEnsure is een van de wereldleiders op het gebied van microverzekeringen. Samen met lokale partners in Afrika en Azië ontwikkelt MicroEnsure diverse verzekeringen voor onder andere zorg, uitvaart, misoogst en wonen. Inmiddels zijn dankzij MicroEnsure al meer dan 3,5 miljoen mensen verzekerd, en daar komen maandelijks 250.000 mensen bij! Alleen al in Tanzania, waar de medewerking van MicroEnsure en ONEforONE plaatsvindt, zijn er 600.000 mensen verzekerd.

Samenwerking ONEforONE en MicroEnsure
Een zorgverzekering van MicroEnsure voor een weeskind kost zo’n $ 10 per jaar. Voor dat geld is een weeskind verzekerd voor de behandelingskosten van de vijf meest voorkomende ziektes: malaria, longontsteking, griep, kraamzorg en diarree. Voor elke ONEforONE zorgverzekering die afgesloten wordt, sponsoren we de MicroEnsure zorgverzekering voor een weeskind voor tenminste drie jaar. Ook als je zelf na een jaar overstapt naar een andere zorgverzekering.

Zorgverzekering 2013

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/hoe-werkt-dat-microensure/