Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

H&M helpt WaterAid

De grote winkelketen H&M opende een aantal weken geleden een pop-up store aan het strand van Scheveningen. 25% van de opbrengst die wordt opgehaald met de zomerse kleding wordt gedoneerd aan WaterAid. De organisatie zal dit gebruiken voor projecten in Azië, waaronder ook een aantal gebieden in Bangladesh waar kleding van H&M wordt geproduceerd.

Niet alleen in Scheveningen wordt geholpen: de voornamelijk blauwe strandkleding is wereldwijd in 150 winkels verkrijgbaar, en uiteraard ook online. H&M sponsort de NGO sinds 2002, en deze samenwerking heeft inmiddels al meer dan £1,7 miljoen opgeleverd.

Bron: WaterAid

WaterAid is een Britse organisatie die werkzaam is in 26 landen in Afrika, Azie en Oceanië. Samen met lokale partners zoekt de organisatie naar praktische oplossingen om de bevolking te voorzien van schoon water, effectieve sanitaire voorzieningen en voorlichting over hygiëne.

De organisatie gelooft dat water, sanitaire voorzieningen en hygiëne de sleutel zijn tot armoedebestrijding. De afgelopen 30 jaar heeft WaterAid 14,38 miljoen mensen voorzien van schoon drinkwater, en sinds 2004 9,4 miljoen mensen van sanitaire voorzieningen.

Net als ONEforONE streeft WaterAid naar een wereld waarin iedereen toegang heeft tot zuiver water en sanitaire voorzieningen. Zodat iedereen straks schoon drinkwater heeft, én we allemaal verantwoord naar het strand kunnen, in een H&M outfit gecombineerd met de ONEforONE Waterfles.

Wat vinden jullie van het initatief? Wellicht een samenwerking mogelijk tussen WaterAid en onze partner PumpAid?!

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/hm-helpt-wateraid/