Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Het probleem van afval

Afval is het gene wat mensen weggooien omdat ze het niet meer willen hebben of niet meer nodig hebben. Bij bijna alles wat we dagelijks doen ontstaat er afval. Onze samenleving produceert op het moment meer afval dan ooit tevoren. We doen dit op het werk, thuis, op straat, waar je ook komt, elke keer produceer je wel wat afval. Het feit dat we zoveel afval produceren en weggooien is een cruciaal onderwerp waar veel aandacht voor gevraagd moet worden en wel voor de volgende redenen:

  1. Wanneer iets wordt weggegooid verliezen we ‘natuurlijke bronnen’ plus de energie en tijd die in het product is gestoken om het te produceren. Het grootste deel van de bronnen die we gebruiken om producten te produceren en diensten werkelijk te maken kunnen niet worden vervangen. Het gebruik van deze bronnen kunnen niet oneindig door gaan- deze zullen op een gegeven moment op zijn.
  2. Wanneer we iets weg weggegooien, zetten we meer druk op het milieu. Ten eerste zet het druk op het milieu omdat er nieuwe bronnen moeten worden gewonnen en producten moeten worden geproduceerd en gedistribueerd. Aan de andere kant beïnvloed het het milieu doordat er afval wordt geproduceerd.
  3. Wanneer iets wordt weggegooid falen we door het product niet te zien als bron. Het is duidelijk dat wat door één iemand wordt gezien als afval niet persé door iemand anders ook wordt gezien als afval. Een goed voorbeeld hiervan is scrap metaal wat al jaren wordt hergebruikt. Gelukkig realiseren steeds meer mensen dat vanuit zowel een economisch perspectief als vanuit een milieu perspectief afval gebruikt moet worden in plaats van het weg te gooien.

Het gebruik van natuurlijk bronnen van de aarde om producten te maken die we vervolgens, soms na hele korte periode, al weggooien is niet duurzaam. In andere woorden, dit kan niet oneindig doorgaan.

De manier waarop we materialen consumeren heeft effect op de toekomstige generaties. Gaan we duurzaam genoeg om met de bronnen zodat er  nog genoeg natuurlijke bronnen  achter blijven voor de toekomstige generaties? Als consumenten en producenten staan wij centraal bij het concept van duurzaamheid. Wij zijn degene die moeten nadenken hoe we minder bronnen kunnen gebruiken (meer uit minder krijgen), hoe we producten langer kunnen gebruiken (wat betekend dat we minder gebruiken en minder weggooien) en hoe we betere dingen kunnen doen met het zogeheten ‘afval’ in plaats van het gewoon weggooien. We moeten ‘afval’ als een ‘bron’ gaan zien.

Wij moeten duurzamer omgaan met onze omgeving. We kunnen hier begin aan maken door minder te verbruiken en minder weg te gooien. Een uitstekende oplossing hiervoor is de ONEforONE Waterfles. Deze fles is van roestvrijstaal, waardoor hij erg sterk is en lang mee gaat. Doordat de fles alsmaar kan worden hervult, produceer je geen afval met het gebruik. Roestvrijstaal is recyclebaar, hierdoor kan de fles wanneer die niet meer gebruikt wordt, worden hergebruikt. Op deze manier halen we meer uit minder en gebruiken we minder.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +1 (from 1 vote)
Het probleem van afval, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

1 reactie op Het probleem van afval

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/het-probleem-van-afval/