Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Greenchoice maakt de wereld weer eens stukje groener

Meer dan 100 MW aan extra zonne-energie dankzij online winkelen Do The Bright Thing gaat voor iedere aankoop zonnepanelen plaatsen

Het Nederlandse initiatief Do The Bright Thing geeft vanaf 28 juni mensen de kans om hun aankopen ‘met terugwerkende kracht’ te vergroenen. Vrijwel alle producten die mensen kopen worden nu nog gemaakt met fossiele energie. Als mensen online winkelen via www.dothebrightthing.nl, bij de webwinkel van hun keuze, leidt dit automatisch tot plaatsing van nieuwe zonnepanelen ergens in de wereld.  Deze panelen wekken daarna alsnog de energie op die in eerste instantie nodig was om het product te maken. Het bijzondere van Do The Bright Thing is, dat het de klant niets extra’s kost. Van elke aankoop krijgt de klant een mail over de oppervlakte en locatie van het zonnepaneel dat ermee is gerealiseerd. Do The Bright Thing is een initiatief van de duurzame ondernemers Rob van Rees en Maurits Groen, en wordt krachtig ondersteund door duurzame energieleverancier Greenchoice.

Ook ONEforONE draagt bij aan een betere wereld zonder dat de klant daar extra voor betaalt. Aan de hand van het ‘buy one give one‘ principe zorgt ONEforONE voor directe ontwikkelingshulp. Door de grote achterban kan ONEforONE kortingen regelen bij de partners en deze doorberekenen aan de klant. Per verkocht product ontvangt iemand in Afrika een vergelijkbaar product; een dubbel goede deal.

Deze beide initiatieven laten zien bijdragen aan een betere wereld niets hoeft te kosten en dat iedereen in staat is om te helpen. Zo simpel kan helpen zijn.

bron: Greenchoice.nl, ONEforONE.nl

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/greenchoice-maakt-de-wereld-weer-eens-stukje-groener/