Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Gratis water op Noorderzon festival

Door Sandra Doosje

Op het Noorderzon festival in Groningen was het topdrukte dit jaar! Diverse bands en theatervoorstellingen worden druk bezocht. De hoge temperatuur van de afgelopen tijd maakte het dan ook aantrekkelijk lang te verblijven op dit jaarlijks terugkerend festival tijdens de zwoele zomeravonden.

Drinkflessen

Zo speelde een funky-achtig bluesbandje lekkere muziek waarbij de pianist zijn hartstocht goed uitleefde en daardoor regelmatig naar zijn waterflesje greep. Op meerdere locaties op het festival is een waterbron te vinden waar bezoekers gratis hun flesjes kunnen bijvullen. Geen overbodige luxe, dit gratis koude water, maar een eerste behoefte gezien de hoge temperaturen!

Helaas is de aanwezigheid van schoon drinkwater niet overal vanzelfsprekend. In ontwikkelingslanden is dat bijvoorbeeld beslist niet gewoon. ONEforONE helpt in samenwerking met Pump Aid waterputten te bouwen in Afrika. Ook verkoopt ONEforONE diverse maten en kleuren roestvrijstalen waterflessen die een milieuvriendelijk alternatief zijn voor plastic flesjes.

Feiten over schoon drinkwater

Even wat feiten over het belang van schoon drinkwater in ontwikkelingslanden:

  • Bijna 1 miljard mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater.
  • Meer dan 3 miljoen mensen sterven jaarlijks door een gebrek aan schoon water.
  • Vervuild water veroorzaakt ziektes als diarree, cholera en tyfus.
  • Hieraan sterven jaarlijks 4.000 kinderen, meer dan aan aids en malaria!

Helpen zonder moeite

Je kan iemand in Afrika een levenlang aan schoon drinkwater helpen door slechts één waterflesje te kopen. Eenvoudig, duurzaam en zonder enige moeite!

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +1 (from 1 vote)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/gratis-water-op-noorderzon-festival/