Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Goedgevoelkado.nl: ONEforONE Waterfles: niet fair-trade of toch wel?

Een tijdje geleden ben ik benaderd door ONEforONE, een nieuw initiatief volgens het ‘buy one give one’-principe, overgewaaid uit Amerika en daar een groot succes. Het principe is simpel: je koopt hier iets en daar krijgt iemand hetzelfde. Een eenvoudige manier om concreet, als consument, iets aan ontwikkelingshulp te doen. Je weet waar het om gaat, je weet dat je geld goed terechtkomt én je hebt er zelf ook iets aan.

ONEforONE heeft mij gevraagd de waterfles in het assortiment op te nemen: een handige rvs fles, makkelijk te vullen, sterk, duurzaam en uiteindelijk ook nog te recyclen. Van elke verkochte fles gaat gegarandeerd minimaal € 2,50 naar de waterputten van Pump Aid in Afrika. Ik heb na enig beraad besloten om dit initiatief te ondersteunen en je vindt de waterfles nu in onze webshop.

Enig beraad, omdat de fles weliswaar een heleboel voordelen heeft en een goed doel dient, maar of ie nou onder de definitie van fair trade valt zoals we die normaliter voor de kado’s in onze shop hanteren… Ik denk het niet. De flessen zijn wel verantwoord geproduceerd, zo is mij verzekerd. En, omdat deze waterflessen zeker een goed gevoel bezorgen, vind ik dat het wel past in onze winkel.

Met de verkoop van 1 ONEforONE waterfles krijgt iemand in een ontwikkelingsland een leven lang schoon drinkwater. En, schoon drinkwater is van levensbelang. Het houdt mensen gezond en dat is een eerste voorwaarde voor zelfredzaamheid en ontwikkeling. Door vuil drinkwater sterven vooral veel kinderen in Afrika. De waterputten van Pump Aid worden door de lokale bevolking gebouwd en onderhouden. Zij doet dit op een zeer kostefficiënte manier door gebruik te maken van simpele bestaande technieken.

De ONEforONE waterfles is speciaal ontwikkeld als een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor plastic. Het schone kraanwater in Nederland maakt dat het kopen van water in plastic flessen eigenlijk helemaal niet nodig is. De waterfles is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en is sterk, licht en recyclebaar. Het unieke design maakt de fles duurzaam én functioneel. Je spaart het milieu en je portemonnee, door het drinken van kraanwater in plaats van verpakt water.

Dus, jouw dorst helpt! Ik heb er een goed gevoel bij en ik hoop dat er veel waterflessen kado worden gedaan. Wat vinden jullie?

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/goedgevoelkado-oneforone-waterfles-niet-fair-trade-of-toch-wel/