Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Goede doelen acties

Door Sandra Doosje

In diverse reclameblokken op televisie, in advertenties van kranten, een collectant aan de deur of ongevraagd gebeld worden door één van de vele ‘goede doelenorganisaties’ , soms lijkt het wel of je ermee wordt platgegooid. Niet dat ik iets heb tegen goede doelenacties, maar ze zijn zo divers, het zijn er zoveel (welke keus maak ik nog?) en misschien wel de belangrijkste gedachtengang: komt mijn geld wel aan op de juiste plek?

Zelf heb ik jarenlang gegeven aan Greenpeace en Unicef, door mijn onderwijsbaan en mijn werk met kinderen een voor de hand liggende keus. Informatiekrantjes van Unicef gaven getrouw weer hoe en waar mijn maandelijkse bijdrage werd gespendeerd. Toch was ik er niet erg nauw bij betrokken en blijft het al die jaren een eenzijdige stroom.

zorgverzekering 2013

Het ‘Buy one give one’-principe

Wat ik mooi vind en mij een gevoel van evenwicht geeft, is het principe van ‘buy one give one’. Je koopt een product in Nederland (een zorgverzekering, een waterfles of groene energie) en aan de andere kant van de wereld help je op dat moment iemand aan eenzelfde product! Één voor één dus.

Samenwerking met OHRA

ONEforONE heeft een uitstekende deal met OHRA weten te sluiten. Waarom met OHRA? OHRA is namelijk door Independer.nl uitgeroepen tot de zorgverzekeraar met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Sluit je dit jaar een OHRA zorgverzekering af, dan bespaar je tot wel 473.- per jaar! En daarmee geef je direct een weeskind in Tanzania óók een goede zorgverzekering voor tenminste 3 jaar. Een goed doel werkt zo door aan twee kanten en voor twee werelden!

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)
Goede doelen acties, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/goede-doelen-acties/