Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Gemak en noodzaak van groene energie

Door Sandra Doosje

Van de week, tijdens een van de Nederlandse hoogzomerdagen, was ik bezig met mijn dagdagelijkse dingetjes thuis. Je kent het wel: hier opruimen, daar ordenen, wat organiseren en een nieuwe balans opmaken. Juist omdat het zo warm was, moest ik regelmatig even uitblazen en terwijl ik met een kopje koffie mijzelf een korte pauze gunde, keek ik eens goed rond en besefte ik opeens sterker dan voorheen wat ik allemaal gebruikte aan elektriciteit! Telefoon aan de oplader, batterijen opladen voor mijn fotocamera, koffiezetapparaat op de warmhoudplaat, mijn diepvries maar weer eens ontdooid, wasmachine op volle toeren, ventilator aan, mijn laptop aangesloten op de accu etc… Was dat niet een beetje veel van het goede, wat ben ik gewend om zoveel stroom te gebruiken. En wat als juist op deze warme dag de stroom uit zou vallen?

groene energie

De zon als leverancier

Iedereen kent natuurlijk de nadelen van overmatig zongebruik voor de huid en de niet overdreven aanbevelingen deze goed te beschermen. Wanneer we echter de zonnekracht goed weten te gebruiken ligt er een schat aan mogelijkheden voor handen voor hogere doelen. In Nederland worden per jaar meer en meer zonnepanelen aangeschaft en gebruikt als natuurlijke bron van energie. Kostenbesparend en milieuvriendelijk. In ontwikkelingslanden echter is het gebruik hiervan noodzaak.

Belang van zonne-energie in Afrika

Het overstappen op zonne-energie in Afrika is beslist urgent:

  • Het is veiliger en gezonder dan het gebruik van kerosine
  • Kinderen kunnen ’s avonds hun huiswerk doen
  • Mobiele telefoons kunnen worden opgeladen
  • Mensen besparen geld op batterijen en kerosine
  • Zonne-energie is goed voor het milieu

Groene keus

Als je via ONEforONE overstapt op groene energie van Greenchoice zorg je ervoor dat iemand in Afrika gebruik kan maken van zonne-energie.

Klanten van ONEforONE krijgen een kortingsgarantie t.o.v. de tarieven voor grijze energie van de regioleveranciers (Nuon, Eneco, Essent e.a). Dat is een kostenbesparing van al gauw 200.- per jaar! Daar bovenop sponsort ONEforONE zonne-energie voor een gezin in Afrika.

Zo help je mee aan de ontwikkeling van groene energie in Nederland én Afrika!

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +1 (from 1 vote)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/gemak-en-noodzaak-van-groene-energie/