Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

EUFIN: ONEforONE introduceert nieuwe manier van verzekeren

Amsterdam, 24 augustus 2011 – Zelf een verzekering met de hoogste korting afsluiten en tegelijkertijd een weeskind in Afrika helpen aan een zorgverzekering? De sociale onderneming ONEforONE introduceert deze nieuwe manier van verzekeren op basis van het ‘buy one give one’- principe. De consument kan op de website van ONEforONE verschillende soorten schadeverzekeringen vergelijken op prijs en polisvoorwaarden. Vervolgens wordt voor elke afgesloten verzekering een zorgverzekering voor een weeskind in Tanzania gesponsord.

ONEforONE zorgt voor rechtstreekse hulp in ontwikkelingslanden. Het gehanteerde principe is simpel. Jij koopt een product hier en daarmee help je iemand aan eenzelfde product daar. Als je bijvoorbeeld via ONEforONE overstapt op groene energie ontvangt een gezin in Kenia zonne-energie. ONEforONE breidt haar aanbod nu uit met schadeverzekeringen waaraan zorgverzekeringen voor weeskinderen in Tanzania zijn gekoppeld. ONEforONE maakt dit mogelijk in samenwerking met MicroEnsure, een internationaal gerenommeerde organisatie op het gebied van microverzekeringen.

Van microkrediet naar microverzekering

Microverzekeringen zijn kleine verzekeringen in ontwikkelingslanden. Deze worden uitgekeerd bij grote tegenvallers zoals ziekte, overlijden en misoogsten. Voorheen moest daarvoor bijvoorbeeld een koe verkocht worden. Zonder koe geen inkomen en zo werd de situatie erger en erger. Een microverzekering voorkomt dat. Bij financiële tegenvallers kunnen hele families toch overleven. Daarom zijn microverzekeringen ook hard op weg om net zo’n groot succes te worden als microkredieten.

Samenwerking met MicroEnsure

ONEforONE werkt samen met MicroEnsure voor zorgverzekeringen voor weeskinderen in Afrika. Wouter Durville, oprichter van ONEforONE: “We zijn zeer verheugd over de samenwerking met MicroEnsure, aangezien deze organisatie wereldwijd een absolute voortrekker is op het gebied van microverzekeringen. Een zorgverzekering van MicroEnsure kost zo’n 10 dollar per weeskind per jaar in Tanzania. Met deze verzekering dekken we de kosten van de meest voorkomende ziektes, zoals longontsteking, malaria en diarree.”

Sponsoring wordt betaald uit de provisie van verzekeraars

De sponsoring wordt betaald met een deel van de provisie die ONEforONE ontvangt van verzekeraars. Deze loopt gelijk aan de looptijd van de door de klant afgesloten verzekering. Richard Leftley, CEO MicroEnsure: “We zijn enthousiast over het innovatieve en doorlopende model van ONEforONE. Bepaalde achtergestelde groepen, zoals weeskinderen, zijn structureel niet in staat om zich een verzekeringspremie te veroorloven. De steun van ONEforONE maakt het mogelijk om ook deze kinderen de kans op een gezonde toekomst te bieden.”

YouTube voorvertoningsafbeelding

Onafhankelijk verzekeringen vergelijken via ONEforONE

Het afsluiten van een verzekering via ONEforONE is eenvoudig. De consument heeft op de website www.oneforone.nl de keuze uit 20 verschillende schadeverzekeringen, zoals autoverzekeringen, woonverzekeringen en reisverzekeringen. Voor elk type verzekering kan het aanbod van bijna alle grote verzekeraars worden vergeleken. De consument kan vervolgens kiezen voor de laagste prijs of de beste polisvoorwaarden. Daarnaast kunnen ook bedrijven, die zo bijvoorbeeld invulling willen geven aan hun MVO beleid, voor hun verzekeringen bij ONEforONE terecht.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/eufin-oneforone-introduceert-nieuwe-manier-van-verzekeren/