Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Esta: Wat je hier koopt, geef je daar weg

Wouter Durville (30, relatie) is oprichter van ONEforONE, dat producten verkoopt en tegelijkertijd rechtstreekse hulp biedt in ontwikkelingslanden.

‘Hiervoor werkte ik bij Heineken in Zuid-Amerika en als strategieconsultant bij Bain & Company in Amsterdam en San Fransisco. Ik voelde me als een vis in het water in het bedrijfsleven, met de energie, de kansen en de mensen. Maar die focus op koste wat kost geld verdienen… Ik miste aandacht voor the big picture, sociale ongelijkheid, het milieu… In Rio de Janeiro woonde ik in een luxe expat-unit terwijl pal naast ons de mensen zonder zorg, onderwijs of drinkwater leefden. Erg confronterend!

Eerst heb ik naast mijn werk Nederland Cares opgericht, een vrijwilligersorganisatie voor jonge professionals. Maar ik wilde meer. Ik wilde constructief brijdragen aan een toekomst waarin bedrijven en consumenten verantwoordelijkheid nemen voor een betere wereld. In de USA zag ik de buy one, give one-trend, waarbij je bijvoorbeeld schoenen koopt en tegelijkertijd een paar doneert aan een ontwikkelingsland. Zo ontstond ONEforONE. Je koopt bij ons een mooi, scherp geprijsd product en helpt daarmee iemand in een ontwikkelingsland aan eenzelfde soort product. Dus een waterfles hier betekent schoon drinkwater daar en jouw verzekering via ons betekent een zorgverzekering voor een kind in Tanzania.

ONEforONE is klein en transparant. Ik praat direct met degene die in Afrika putten bouwt. Er gaat geen geld verloren. Het moeilijkste vind ik de bureaucratie in Nederland. Zo veel regels…Maar verder ben ik heel positief! Volgens mij gaat er een omslagpunt komen in ons denken. Het bewustzijn groeit’.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/esta-wat-je-hier-koopt-geef-je-daar-weg/