Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Energie voor iedereen in 2030

VN-chef Ban Ki-moon vindt dat er veel meer geinvesteerd moet worden in duurzame energie voor de bestrijding van armoede en om de klimaatverandering tegen te gaan. Tijdens de jaarlijkse energie-conferentie het World Future Energy Summit heeft Ban Ki-moon bekend gemaakt dat hij streeft naar een wereld die in 2030 zijn aandeel in groene energie heeft verdubbeld.


Er zijn nog miljarden mensen wereldwijd die geen toegang hebben tot elektriciteit. Dit wil de VN-chef in het jaar 2030 geheel hebben veranderd zodat iedereen elektriciteit heeft. Volgens Ban is nu de tijd om duurzame groei te stimuleren samen met het toenemende momentum voor concrete actie die energie-armoede beperkt. Het produceren van groene energie is uitvoerbaar en noodzakelijk, aldus Ban Ki-moon.

In de speech die Ban Ki-moon voor de VN hield, benadrukte hij hoe onrechtvaardig en onhoudbaar het is dat een op de vijf mensen geen toegang heeft tot moderne elektriciteit. Drie miljard mensen op de wereld zijn voor het koken van eten of verwarmen van hun huis nog afhankelijk van steenkool, houtskool of hout. De VN-chef vindt dat iedereen de kans zou moeten hebben om met licht te kunnen leven, zodat er niet langer mensen leven met gemiste kansen in het onderwijs en welvaart.

Het is noodzakelijk dat meer voorbeelden komen van initiatieven voor groene energie. Ook is het van belang dat er meer energie-efficiënte technologieën worden ontwikkelt. Nu is de tijd dat in de Derde Wereld, waar een toenemende vraag naar energie is, innovatie zich gaat verspreiden, volgens Ban.

Een initiatief dat door ONEforONE gesteund wordt is Tough Stuff, een sociale onderneming voor ontwikkeling van energie in de Derde Wereld. Sluit je groene energie af via ONEforONE, sponsor je gelijk mensen in Afrika aan zonne-energie via onze partner Tough Stuff!

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/energie-voor-iedereen-in-2030/