Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Energie opwekken met je auto, lopend of met je smartphone… Het kan binnekort allemaal!

De fossiele brandstoffen raken op en daarom is het heel belangrijk dat iedereen overstapt op groene energie! Deze energie is vaak voordeliger en je helpt het milieu ermee. Continu wordt er aan de technologie van duurzame energie gewerkt, zodat de energie op nog meer manieren opgewekt kan worden en op een nog efficiëntere en voordeligere manier! Hier wordt over de gehele wereld hard aan gewerkt.

Een paar nieuwe en opvallende innovaties zijn de zonne-energie spuitbus, het oplaadbare iPhone hoesje en een energie opwekkende schoenzool!

Zonne-energie uit een spuitbus klinkt als sciencefiction, maar het wordt realiteit. Mitsubishi ontwikkelt namelijk een spray met koolstofverbindingen die zonlicht omzet in elektriciteit. Je kan met die spuitbus allerlei soorten oppervlakten te lijf gaan. Een auto die bedekt wordt met de spray zou volgens Mitsubishi tien kilometer kunnen rijden op twee uur zonlicht. Gespoten zonnecellen hebben nu nog maar een rendement van 10 %, maar de Japanse fabrikant verwacht die efficiëntie op te krikken naar 15 % en zelfs 20 %.

Eton Mobius heeft een mobiel hoesje ontworpen voor de iPhone 4 waarmee je je mobiel op kan laden door middel van zonne-energie zonder dat je een oplader nodig hebt.

Ze hebben het hoesje zo ontworpen, dat je zelfs het hoesje apart kunt opladen van de iPhone. Als het hoesje eenmaal in de zon staat, laadt het automatisch op. Ook is er aan de onderkant een LED lampje te zien welk aangeeft hoeveel hij is opgeladen.  Je kunt het hoesje ook opladen via een USB. Dit betekend dat wanneer je hoesje volledig is opgeladen, de levensduur van je batterij, circa 5 uur bellen of 8 uur internetten, verdubbelt wordt.

Wetenschappers van de universiteit van Wisconsin komen met een effectieve manier om al wandelend een interessante hoeveelheid energie op te wekken. Dit idee was al bekend, maar het proces was nog niet zo effectief. De wetenschappers ontwikkelden een zool met daarin microscopische druppels. Deze druppels bewegen wanneer de drager van de schoen loopt. Uit die beweging wordt energie gehaald. Het is een heel effectief systeem: wie twee uur lang gaat wandelen, heeft al genoeg energie verzameld om de mobiele telefoon op te laden.

Er komen steeds meer innovaties bij om groene energie te stimuleren. Het is ook hard nodig dat iedereen bijdraagt aan een duurzame wereld! Als je bij ONEforONE overstapt op groene energie, verminder je het verbruik van fossiele brandstoffen, krijg je korting en help je een familie in Afrika ook nog eens aan zonne-energie! Bekijk nu de voordelen van groene energie van ONEforONE!

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/energie-opwekken-met-je-auto-lopend-of-met-je-smartphone-het-kan-binnekort-allemaal/