Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een school van plastic flessen

Een van de doelstellingen van ONEforONE is het verminderen van plastic afval. De ONEforONE waterfles biedt een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor de vervuilende plastic flesjes waarvan er in Nederland dagelijks duizenden worden weggegooid.

Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd wordt men zich meer en meer bewust van het afvalprobleem van plastic flessen. In Guatamala heeft de non-profit organisatie Hug It Forward een originele manier bedacht om gebruikte plastic flessen praktisch in te zetten. De organisatie bedacht een goedkope manier om nieuwe scholen te kunnen bouwen door middel van plastic flesjes.

Met behulp van de technologie van non-profit organisatie Pura Vida is het nu mogelijk dat scholen voor minder dan 10.000 dollar kunnen worden gebouwd. Plastic flesjes worden volgestopt met vuilnis, tussen ondersteunend kippengaas geplaatst, en gecoat met lagen beton. Op deze wijze worden stevige wanden gevormd. De gevulde plastic flesjes zorgen voor een goede isolatie van het gebouw.

Het project Hug It Forward helpt daarnaast kinderen in Guatamala meer milieubewust na te laten denken. Lokale kinderen worden uitgenodigd de organisatie te helpen met het inzamelen van plastic flessen, die uiteindelijk de muren van hun eigen school vormen. “Ze bouwen aan een school die hen mogelijkheden en een toekomst biedt,” schrijft een medewerker van Hug It Forward op hun website. Hug It Forward heeft inmiddels al twaalf scholen in Guatamala gebouwd, en er zullen er beslist nog een aantal volgen.

ONEforONE juicht dit milieuvriendelijke initiatief toe! Jullie ook? LIKE en DEEL!!

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/een-school-van-plastic-flessen/