Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Duurzame tips voor thuis

Een kleine verandering in je levensstijl kan voor het milieu al een groot verschil maken! De onderstaande tips zijn niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je eigen portemonnee. Door bewuster en duurzamer te leven kun je namelijk een hoop geld besparen, zonder dat het veel extra moeite kost!

1. Restjesdag
Wist je dat in de meeste huishoudens in Nederland 25% van het gekochte eten in de prullenbak belandt? Als je etensresten in voorraadbakjes stopt, kun je er later gerust nog van genieten. Het scheelt geld voor nieuwe boodschappen en je bespaart een ritje naar de supermarkt om opnieuw inkopen te doen.

2. Van Gloeilamp naar Ledlamp
Een ledlamp verbruikt 80% minder energie én gaat veel langer mee. In combinatie met groene energie in plaats van grijze energie in huis maak je een milieubewuste keuze!

3. Zuinige Vaatwasser
De vaat met de hand doen verbruikt veel meer energie dan wanneer je de vaat met een energiezuinige vaatwasser doet. Als je geen vaatwasser hebt, kun je de vaat het beste in een teiltje afwassen. Zo gebruik je minder water dan als je de kraan laat lopen.

4. Recycle je afval
Je levert een grote bijdrage aan het milieu als je je afval scheidt. Recycle bijvoorbeeld papier, plastic, restafval en compost. Wist je dat je meer plastic afval bespaart wanneer je kraanwater uit een duurzame drinkfles drinkt?

5. Oplaadbare batterijen
Je kunt beter oplaadbare batterijen kopen dan batterijen die je na een keer weggooit. Batterijen weggooien is namelijk schadelijk voor de natuur.

TIP! Sluit groene energie van Greenchoice af via ONEforONE en profiteer van hoge korting! Bovendien help je tegelijk een weeskind in Afrika aan zonne-energie.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +1 (from 1 vote)
Duurzame tips voor thuis, 9.5 out of 10 based on 2 ratings

2 reacties op Duurzame tips voor thuis

  1. Elizabeth O chikezie zegt:

    i just want to know how to help, please send me a detail then i can help too.

  2. Helemaal mee eens dat afval recyclen een heel belangrijke stap is om je huis te verduurzamen. Ik probeer meer milieubewust te leven omdat ik geloof dat het betere milieu van iedereen afhangt. Hopelijk volgen meer en meer mensen deze regels zodat Nederland een schoon land wordt!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/duurzame-tips-voor-thuis/