Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De Telegraaf: Consultant kiest voor schoon drinkwater

Het ging hem carrièretechnisch eigenlijk wel voor de wind. Wouter Durville startte als consultant bij consultancybureau Bain & Co. Vervolgens werkte hij voor Heineken waar hij verantwoordelijk was voor de zakelijke ontwikkeling in Zuid Amerika. Toch besloot hij in 2010 zijn baan op te zeggen. ,,Het begon mij te irriteren dat hoge winsten maken voor de aandeelhouders, altijd de doorslag gaf”, legt de bevlogen Durville uit.

De Telegraaf, Consultant Kiest Voor Schoon Drinkwater, 14 September 2012

Hij kan niet genoeg benadrukken dat hij een fantastische tijd heeft gehad bij de bedrijven waar hij gewerkt heeft. In de tijd dat hij verantwoordelijk was voor de Zuid Amerikaanse markt, zat hij bijvoorbeeld in een luxe expat-appartement met zwembad en een prachtig uitzicht. Maar juist daar zijn ook zijn twijfels ontstaan. ,,Toen ik net voor Heineken in Brazilië zat, hoorde ik iedere avond geknal. Ik vroeg nog aan een collega waarom ze zoveel vuurwerk afstoken. Hij legde mij uit dat dat geen vuurwerk was, maar schoten uit een arme wijk waar een drugsoorlog werd uitgevochten. Toen werd ik wel even met mijn neus op de feiten gedrukt. Op een steenworp afstand hadden ze niets van wat ik allemaal in overvloed had. Geen schoon water, geen electriciteit en al helemaal geen zekerheid”, vertelt Durville. Dat heeft hem aan het denken gezet en uiteindelijk doen beslissen zijn baan op te zeggen. ,,Ik had behoorlijk wat gespaard, dus heb ik ruim de tijd genomen om uit te zoeken wat ik nu echt wilde. Iets wat ik belangrijk vond en waar ik ook nog mijn geld mee kon verdienen”, zegt Durville, die inmiddels eigenaar is van ONEforONE. ,,Ik verkoop waterflessen, zorgverzekeringen en groene energie tegen hele scherpe prijzen. Omdat ONEforONE online veel volgers heeft, kan ik collectieve prijzen bedingen. Tegelijkertijd sponsoren we bij iedere afname hetzelfde voor mensen in Afrika. Dus als je bij ons een voordelige verzekering afsluit, sluiten we aan de andere kant van de wereld een microverzekering af. Een win-win-situatie dus”, vertelt Durville.

Is zijn Switch voor hem ook een win-win-situatie gebleken? ,,Ik had een goed salaris, reed in een grote auto en maakte verre reizen. Dat heb ik nu niet meer en dat is ok. Ik maak als ondernemer nu mijn eigen beslissingen en ik heb een goed gevoel aan het einde van de dag. Dat vind ik heel belangrijk.”

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 4 votes)
De Telegraaf: Consultant kiest voor schoon drinkwater, 7.0 out of 10 based on 3 ratings

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/de-telegraaf-consultant-kiest-voor-schoon-drinkwater/