Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Clubvan30.nl: Buy one, give one

Geplaatst op: 15 Mei 2011 om 15:00, door: Redactie Club van 30


ONEforONE, Een mooi initiatief!
ONEforONE is een consumentenbeweging voor rechtstreekse hulp in ontwikkelingslanden.
Als de consument een product van ONEforOne koopt, dan helpt hij/zij iemand aan eenzelfde product daar.
Wouter Durville, oprichter van ONEforONE, signaleerde de trend en introduceert hem in Nederland. Hij vertelt: “Het ‘buy one give one’-principe speelt in op de behoefte van consumenten om iets concreets te kunnen betekenen voor mensen in ontwikkelingslanden. Als een consument een product bij ONEforONE koopt, fungeren we als een inkooporganisatie die vraag en aanbod aan elkaar koppelt. De consument ontvangt een deel van de bedongen groepskorting. De bijdrage aan het ontwikkelingsland wordt vervolgens gefinancierd met de resterende korting en door sponsoring van de deelnemende bedrijven. Deze sponsoring is vaak onderdeel van hun MVO-beleid. Op deze manier ben je als consument dus niet duurder uit als je bewuste keuzes maakt.”

Bijvoorbeeld kraanwater uit de ONEforONE Waterfles, iemand krijgt in Afrika een leven lang schoon drinkwater. Stap je over op ONEforONE Energie dan krijgt iemand in Kenia zonne-energie.

Voor meer informatie bekijk de volgende video:

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/clubvan30-nl-buy-one-give-one/