Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

ClubGreen.nl: De Expert, Wouter Durville

FAQ – ONEforONE

Experts weten meer. ClubGreen is een kennisbank gebaseerd op co-creatie. Experts delen hun kennis en denken en helpen mee om onze kennisbank verder uit te bouwen.

Wouter Durville is oprichter van ONEforONE, een nieuwe consumentenbeweging voor ontwikkelingshulp op basis van het ‘buy one give one’-principe. Wouter Durville geeft in de rubriek Planet – Groene Organisaties antwoord op de belangrijkste vragen omtrent ONEforONE.

1. Wat doet ONEforONE?

Bij elk verkocht product helpt ONEforONE iemand in een ontwikkelingsland aan eenzelfde soort product. ONEforONE is gestart met de verkoop van groene energie en duurzame waterflessen. Met de opbrengst worden respectievelijk zonne-energie en waterprojecten gesponsord in Afrika.

2. Waarom doet ONEforONE dit?

Meer dan 2,5 miljard mensen leven wereldwijd in armoede en hebben minder te besteden dan twee Amerikaanse dollar per dag. ONEforONE probeert met rechtstreekse hulp de zelfredzaamheid van deze mensen te vergroten. ONEforONE richt zich hierbij op de basisbehoeften zoals water, energie, zorg, hygiëne en onderwijs.

3. Met wie werkt ONEforONE samen?

ONEforONE werkt aan de ene kant samen met bedrijven in Nederland die onze visie steunen, zoals bijvoorbeeld een toonaangevende duurzame energieleverancier. Aan de andere kant werkt ONEforONE met sociale ondernemingen in ontwikkelingslanden, zoals Pump Aid en ToughStuff, die ervoor zorgen dat de hulp van ONEforONE zo goed mogelijk terechtkomt.

4. Hoe kan ONEforONE zowel korting bieden als hulp?

ONEforONE werkt als een inkooporganisatie die vraag en aanbod aan elkaar koppelt. De consument ontvangt een deel van de bedongen groepskorting. De bijdrage aan de ontwikkelingsprojecten wordt vervolgens gefinancierd met de resterende korting en door sponsoring van de deelnemende bedrijven. Deze sponsoring is vaak onderdeel van het MVO-beleid. Op deze manier is de consument niet duurder uit als hij/zij bewuste keuzes maakt.

5. Worden de producten gratis uitgedeeld in ontwikkelingslanden?

Nee. Wij geloven dat onze rechtstreekse hulp duurzamer is als mensen in ontwikkelingslanden zelf ook bijdragen aan producten zoals zonne-energie en water. Daarom werkt ONEforONE bij voorkeur samen met sociale ondernemingen, zoals ToughStuff, die marktgedreven oplossingen ontwikkelen voor de allerarmsten.

6. Is ONEforONE een bedrijf of een goed doel?

ONEforONE is bewust opgezet als een sociale onderneming. Rechtstreekse hulp aan mensen in ontwikkelingslanden is onze winst. Alle activiteiten worden ontplooid door de ONEforONE BV om zo niet afhankelijk te zijn van subsidies of giften. De investeringen in de ONEforONE BV worden gefinancierd door de aandeelhouders. Het verdiende ‘ONEforONE’ geld gaat via de Stichting ONEforONE rechtstreeks naar sociale ondernemingen zoals ToughStuff en Pump Aid.

7. Hoe kunt u ONEforONE helpen?

U kunt helpen door een ONEforONE Waterfles te kopen of door over te stappen op ONEforONE Energie. Daarnaast kunt u zich aansluiten bij ONEforONE via de website, Facebook en Twitter. Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe meer mensen we samen kunnen helpen.

Aanbevolen links

twitter.com/ONEforONENL

Via Twitter kunt u zowel op de hoogte blijven van onze dagelijkse bezigheden als ons laten weten wat u van onze initiatieven vindt.

www.oneforone.nl

Meer informatie over de werkwijze en de ONEforONE producten vindt u op onze website. De verschillende video’s geven op een duidelijke en leuke manier weer hoe het principe van ONEforONE werkt in realiteit.

www.facebook.com/oneforonenl

Via Facebook communiceert ONEforONE de dagelijkse gang van zaken, o.a. door gebruik te maken van foto en videomateriaal. Ook via Facebook kan de consument feedback geven op ONEforONE.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/club-green-de-expert-wouter-durville/