Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bestemming bereikt

Deze zomer is er een prachtig en zinvol programma op de beeldbuis, “Bestemming onbekend”. In deze uitzendingen gaat een presentator op zoek naar mensen die graag naar een onbekend oord willen reizen. ‘Het belooft een mooie uitdaging te worden en een intense ervaring’, is het enige wat hen verteld wordt. Veel kandidaten dromen op die uitnodiging al snel van lekker zonnen, bier drinken, uitgaan, mooie vrouwen of eindeloos shoppen. Eenmaal met koffers aangekomen op Schiphol, wordt hen pas de bestemming onthuld. Kenia, Tanzania, Zuid-Amerika, Bolivia, Rusland en Vietnam zijn landen die inmiddels bezocht zijn. De kandidaten reizen vervolgens af en krijgen in het betreffende land inzicht in de vaak intense armoe, alledaagse drugs als overleving, straatkinderen, gebrek aan (schoon) water, lepra, vuilnisbelten of grote werkloosheid. In die week krijgen ze ook een opdracht om bijv. 1 straatjongere van de straat te halen en op te vangen in een opvanghuis, het aanleggen van toiletvoorzieningen of het bijstaan en ondersteunen van operaties van zwangere vrouwen en leprapatiënten. Het programma dwingt enerzijds de kandidaten stil te staan hoe makkelijk ze het eigenlijk hebben in eigen land waar de sociale voorzieningen en verzekeringen zo goed geregeld zijn en neemt anderzijds de kijker mee, ter inspiratie, voorlichting of bewustzijnsverruiming.

Bestemming onbekend, ONEforONE Zorgverzekering

ONEforONE en de zorgverzekering

Bovengenoemd voorbeeld haakt direct in op het initiatief van ONEforONE. Hoe een bundeling van inventiviteit en creativiteit tot iets moois kan uitgroeien. Het is nog geen jaar geleden dat de ONEforONE Zorgverzekering gelanceerd is. Het is succesvol vanwege de wederzijdse winst: de klant krijgt bij het afsluiten van zijn OHRA zorgverzekering een hoge korting en in Tanzania krijgt een weeskind daarmee óók een goede zorgverzekering. Handig om te weten omdat er aan het eind van het jaar vaak duizenden mensen overstappen van hun huidige verzekering naar een andere, één met meer voordelen. ONEforONE verbindt hart met logica: een zinvol doel steunen en jaarlijks veel geld besparen. Meer weten en lezen hierover op: http://oneforone.nl/zorgverzekering/.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +1 (from 1 vote)
Bestemming bereikt, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/bestemming-bereikt/