Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Bedrijven moeten meer duurzaam ondernemen

Afgelopen December werd het Nationaal Duurzaamheidsonderzoek uitgevoerd door een Master-student van de Universiteit Twente. Uit dit onderzoek blijkt de consument het belangrijk te vinden dat bedrijven duurzaam ondernemen en bijdragen aan een schoner milieu. 96 procent van de ondervraagden vindt dat het bedrijfsleven nog niet genoeg verantwoordelijkheid neemt om duurzaam te ondernemen.

Slechts 25 procent van de bijna duizend ondervraagden vindt dat bedrijven al genoeg bijdragen aan een schoner milieu door duurzaam te ondernemen. Toch blijken consumenten in toenemende mate waarde te hechten aan duurzaamheid. Zo vindt slechts 8 procent van de ondervraagden het geen bedreiging dat natuurlijke grondstoffen overmatig gebruikt worden.

De consument speelt een belangrijke rol in het kiezen voor duurzame producten. Verschillende aspecten zijn voor de consument vooral van belang. Energiebesparing maar ook onderwerpen zoals fair trade producten en waterbesparing van een bedrijf zijn onderwerpen waar de consument meer informatie over zou willen krijgen.

Er bestaan verschillende initiatieven waardoor bedrijven een bijdrage kunnen leveren aan een schoner milieu. Een duurzame drinkfles op kantoor kan bijvoorbeeld de vervuilende plastic bekertjes vervangen, en groene energie afsluiten in plaats van grijze stroom is ook een milieubewuste keuze.

TIP! Geef de duurzame drinkfles van ONEforONE als duurzaam relatiegeschenk of cadeau!

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/bedrijven-moeten-meer-duurzaam-ondernemen/