Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Alleen of een bundeling eenlingen

Door Sandra Doosje

Toen ik dit blog schreef, moest ik denken aan een prachtige film die ik vorig jaar pas voor het eerst had gezien, maar die stamt uit 1999. Ik heb het over: ‘The straight story’ van regisseur David Lynch. De film is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van Alvin Straight die door de staat Iowa reisde op een grasmaaier.

Alleen of een bundeling eenlingen

In de film woont Alvin, een oude man, samen met zijn volwassen dochter Rose. Wanneer hij hoort dat zijn broer die hij jaren niet gesproken heeft een beroerte heeft gehad, neemt hij het besluit om hem te gaan bezoeken. Hij is echter niet goed ter been en zijn ogen zijn te slecht om auto te rijden. Dat is de reden dat hij een zes weken durende reis maakt door Amerika. Op zijn oude grasmaaier en een aanhangwagentje van Iowa naar Wisconsin. De film vertelt het verhaal van de reis en van de mensen die hij tegenkomt; van de invloed die hij op die mensen heeft en zij op hem. Het is een ontroerende en humoristische film – met geweldige muziek die de film extra draagt – over een man die worstelt met zijn eigen sterfelijkheid en met zijn broederband. Gespeeld door een geweldig acteur (Richard Farnsworth) die in mijn ogen een staaltje ware kunst vertoont van subliem acteerwerk.

In deze film herinner ik me vooral een fragment waar Alvin, tijdens het nuttigen van enkele sausages bezoek krijgt van een tienermeisje die is weggelopen van huis. Hij vertelt haar dat hij vroeger tegen mensen wel eens zei: ”pak eens een tak en breek dat. De mensen deden dat, natuurlijk ging dat makkelijk. Maar zet nu eens 10 takken bij elkaar en probeer dat te breken. Dat lukte ze niet.” Hoe makkelijk we alleen kunnen breken, en hoe anders het is als we samen durven staan d.m.v. een bundeling takken.

http://www.youtube.com/watch?v=8OnsVDKjhpc

Ik denk dat het zo is. Samen de takken, de kracht bundelen maakt iets stevig en onbreekbaar. En dat geldt voor familie, vrienden, maar ook voor sociale ondernemingen zoals ONEforONE. Hoe groter een groep mensen, hoe meer verschil er kan worden gemaakt.

Een bundeling voor ONEforONE

Het verhaal van de bundeling takken is hier ook op zijn plaats. Door veel consumenten die zich aansluiten, kunnen de beste deals worden gesloten. Je hoeft nog niet eens wat te kopen, alleen al je interesse is vaak doorslaggevend voor ondernemingen om mee te doen. Zo krijgt ONEforONE door haar grote achterban een hoge collectiviteitskorting op de OHRA zorgverzekering.

Lees hier over de 3 doelstellingen van ONEforONE en meer: http://oneforone.nl/over-oneforone/

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: +1 (from 1 vote)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/alleen-of-een-bundeling-eenlingen/