Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Adformatie: ONEforONE, rechtstreekse ontwikkelingshulp

ONEforONE komt in Nederland daarom met een nieuw initiatief: hier een product kopen om zo iemand in een ontwikkelingsland aan datzelfde product te helpen.

Als je via ONEforONE bijvoorbeeld groene energie afneemt ontvangt iemand in Afrika zonne-energie. Het ‘buy one give one’-principe is uit de Verenigde Staten overgewaaid.

Wouter Durville, oprichter van ONEforONE, signaleerde de trend en introduceert hem in Nederland. ‘Het ‘buy one give one’-principe speelt in op de behoefte van consumenten om iets concreets te kunnen betekenen voor mensen in ontwikkelingslanden. Als een consument een product bij ONEforONE koopt, fungeren we als een inkooporganisatie die vraag en aanbod aan elkaar koppelt. De consument ontvangt een deel van de bedongen groepskorting. De bijdrage aan het ontwikkelingsland wordt vervolgens gefinancierd met de resterende korting en door sponsoring van de deelnemende bedrijven. Deze sponsoring is vaak onderdeel van hun MVO-beleid. Op deze manier ben je als consument dus niet duurder uit als je bewuste keuzes maakt.’

ONEforONE is opgezet als een sociale onderneming om zo niet afhankelijk te zijn van subsidies en donaties. De organisatie focust op de eerste levensbehoeftes, zoals energie en water. Drink je kraanwater uit de ONEforONE Waterfles, dan help je iemand aan een leven lang schoon drinkwater. Op termijn heeft de organisatie de ambitie om het aanbod te verbreden met onder meer een zorgverzekering.

VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.17_1161]
Rating: 0 (from 0 votes)


Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Connect with Facebook

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© ONEforONE

url: 2 site: https://oneforone.nl/adformatie-oneforone-rechtstreekse-ontwikkelingshulp/